Depression behandling

Har du brug for en snak? Ring på tlf. 40 10 11 80 eller mail email@a-terapi.dk

Det skønnes at op imod 10 % af alle danskere på et tidspunkt lider så meget af en depression, at de har brug for hjælp. Disse opdeles som regel i 3 forskellige kategorier, nemlig i lette, moderate og svære depressioner.

Behandling af depression, og især de lette og moderate kan ofte hjælpes med en behandling uden medicin, nemlig med psykoterapi. Jeg er af den overbevisning, at de svære depressioner også kan afhjælpes med psykoterapi, men her skal der måske i, i en periode, hjælpes på vej af medicin.

Jeg er meget tilhænger af at der skelnes kraftigere imellem hvornår der er brug for medicin og hvornår der ikke er. I dag kan langt størstedelen af befolkningen føle sig deprimeret på det ene eller andet tidspunkt af livet- men sådan er livet også, og livet er bestemt ikke behandlingskrævende med medicin af den ene eller anden art.

Tag en snak med din læge, om du nu har brug for medicin som de såkaldte ”lykkepiller” eller du måske ville være bedre hjulpet af samtaleterapi? Jeg er med på, at det koster flere penge at komme til mig i en periode, end at spise et glas piller, men jeg er ret sikker på at terapien, også på lang sigt, hjælper dig til et langt lykkeligere og indholdsrigt liv, end pillerne.