Generaliseret angst

Har du brug for en snak? Ring på tlf. 40 10 11 80 eller mail email@a-terapi.dk

Ofte henvender folk sig til sin læge med fysiske symptomer som muskelspændinger, svedeture, hjertebanken, uro i maven og søvnbesvær. De bliver derfor ofte chokeret når lægen sender dem videre til behandling for generaliseret angst hos en psykoterapeut, fordi de har aldrig tænkt på at de havde angst.

Det lidt specielle ved netop generaliseret angst er netop, at det ikke umiddelbart føles som angst, men nærmere som nervøsitet og en grundlæggende følelse af uro eller ængstelse. Ofte mærkes det ved, at man bekymre sig mere end gennemsnittet af befolkningen, derfor kaldte man faktisk tidligere generaliseret angst for bekymrings angst.

Ofte er generaliseret angst heller ikke det første du selv eller din læge får øje på, fordi det ofte er ledsaget af andre mere fremtrædende angstformer eller depression.

Det ses ofte, at generaliseret angst fremkommer allerede som barn eller ganske ung, men det skal ikke afholde dig for at søge behandling hos en psykoterapeut, for det kan afhjælpes og du kan få et liv med langt færre bekymringer end hidtil.

Som så mange andre angstformer prøver mange at “behandle” sig selv mere eller mindre ubevidst. Mange med generaliseret angst har et ret heftigt aktivitetsniveau for at køre sig selv trætte og holdes bekymringerne for døren og andre skal lige have et glas vin eller to at sove på, som så så ofte udvikler sig til et regulært alkoholmisbrug.

Oplever du noget af ovenstående, så søg hjælp, for der er gode behandlingsmulighed for denne form for angst.