Eksamensangst

Har du brug for en snak? Ring på tlf. 40 10 11 80 eller mail email@a-terapi.dk

Hvis man søger på eksamensangst på nettet, kommer følgende beskrivelse frem:

Eksamensangst er angst, der opstår i forbindelse med en eksamen eller en anden præstation, hvor man skal bedømmes af andre.

Eksamensangst er overordnet set oplevelsen af ikke at kunne slå til eller være god nok i en præstationssituation. Angsten er ofte ledsaget af tanker og frygt for, at der opstår stærkt ubehagelige eller skamfulde situationer til eksamen.

Typisk vil angsten medføre, at man prøver at undgå både eksamenen og andre situationer, der minder om den forestående eksamen, for eksempel selve eksamensforberedelsen.

Beskrivelsen ligger meget tæt op af den beskrivelse jeg får af mine klienter, når de opsøger hjælp til eksamensangst.

Typisk når en klient ringer, beskriver han/hun sine symptomer som dårlig koncentration, dårlig samvittighed, “klappen går ned”, magtesløshed, frustration, tristhed, hjertebanken, hovedpine, kvalme og flere andre ting.

Den første snak går ofte med at finde ud af om det “bare er en naturlig spænding eller nervøsitet” i forbindelse med en forestående eksamen, for er det det, skal det bestemt ikke behandles. Snart tværtimod, så kan det være en ganske god hjælp i eksamenssituationen at “man er lidt på dupperne” fordi det skærper sanserne og man yder sit bedste, hvilket jo er en ønskesituation for de fleste.

Synes du derimod, at angsten har taget magten over dig og dine eksamener eller andre præstationer, bør du søge hjælp hos en psykoterapeut, som med ret stor sandsynlighed kan hjælpe dig med at få styr på din angst og hjælpe dig til at præstere det bedste du kan.