Psykoterapeut

Har du brug for en snak? Ring på tlf. 40 10 11 80 eller mail email@a-terapi.dk

Jeg hører mange myter om psykoterapeuter og psykoterapi. Det er sådan et sted med noget hokus pokus og nogle samtaler hvor man skal ligge på en briks og græde… Men det er selvfølgelig slet ikke virkeligheden. Forestil dig at du er ramt af angst eller depression, så kan du kun få den rette behandling af din psykoterapeut, hvis i har en god relation. Jeg vil gå så vidt, at påstå at relationen mellem klient og parterapeut er måske 80 % af behandlingen, for uden en god relation hjælper psykoterapi slet ikke.

Jeg er selv en eksistentiel tænkende og er uddannet det som hedder en humanistisk eksistentiel terapeut. Men der findes så utrolig mange skoler indenfor psykoterapi, som hedder alt fra kognitiv, gestaltterapi, psykodynamisk, systemisk, kropsorienteret m.m. men lad nu være med at blive forvirret over alle de forskellige metoder og retninger, for som sagt får du den bedste behandling, hvis du og terapeuten har en god relation.

Jeg har også samtaler over webcam. Det er ikke den optimale løsning, men klart bedre end at blive væk fra terapi på grund af afstand, angst eller andet. Men selvfølgelig skal du være klar over, at det kan tage lidt længere tid at danne en sund relation over webcam i stedet for at sætte overfor hinanden i et terapirum.